8 beneficii ale uleiului esențial de Turmeric pentru piele si păr

8  beneficii ale uleiului esențial de Turmeric pentru piele si păr

Turmericul sau Curcuma este cunoscut  pentru uimitoarele sale beneficii pentru sănătate și frumusețe. Studiile au demonstrat faptul că uleiul esențial de turmeric  este la fel de benefic ca și turmericul. Acesta  este bogat în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatoare puternice dar si calități antialergice, anti-bacteriene, antimicrobiene, antimicotice, care acționează într-un mod  miraculos pe pielea și părul tău.

Iată câteva moduri în care poți folosi  uleiul esențial de turmeric pentru a beneficia la maxim de proprietățile acestui ulei.

  1. Acnee

Scapă de acnee utilizând  ulei esențial de curcuma diluat în ulei esențial de jojoba, sâmburi de struguri sau cânepa.  Aplică de 2 ori pe zi pe zonele afectate. Proprietățile antifungice și antiseptice ale uleiului vor acționa asupra coșurilor uscându-le și vor preveni alte erupții.

 

  1. Diminuează liniile fine și ridurile

Estompați semnele îmbătrânirii folosind uleiul bogat în antioxidanți de turmeric. Se amestecă 4 picături de ulei esențial de turmeric în 4 lingurițe de ulei de cocos sau avocado și se masează pe față. Ștergeți excesul după ce vă masați bine fața. Include această practică noaptea și vei observa diminuarea liniilor fine și a ridurilor

 

  1. Pentru ten radiant

Tenul tău este lipsit de strălucire?  Amestecă 2 picături de ulei esențial de turmeric cu 3 linguri de ulei de măsline. Luați câteva picături și masați-vă pe față înainte de culcare. Depozitați restul într-un borcan etanș. În curând vei observa că pielea ta ternă și obosită va începe să strălucească.

 

  1. Spune la revedere petelor

Uleiul esențial extras din rădăcina plantei de Curcuma, face minuni asupra petelor  dacă este utilizat în mod consecvent. Utilizarea acestuia diluat în orice alt ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de jojoba, vă va oferi o piele fără defecte.

 

   5. Adaugă beneficii suplimentare  măștilor faciale

Poți dubla beneficiile măștilor faciale adăugând 1-2 picături de ulei esențial de turmeric în masca de față pe care o folosești. Vă va oferi un avantaj anti-bacterian, făcând pielea să strălucească, fără efecte secundare.

 

Beneficii pentru păr

  1. Scapă de mătreață

Pentru a scăpa de mătreață, masează-ți părul cu câteva picături de ulei esențial de turmeric adăugat în uleiul tău obișnuit de păr, în ulei de Ricin sau Argan. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de Curcumă vă vor ajuta să scăpați de problemele mătreții.

 

  1. Pentru căderea părului

Dacă căderea părului este o problemă pentru tine iar cauza este o infecție fungică, atunci o dilutie de ulei esențial de Turmeric în ulei de Ricin sau măsline îți poate veni in ajutor. Masați-vă scalpul cu ulei și infecția fungică va dispărea.

 

  1. Tratați afecțiunile scalpului

Cu ajutorul uleiului esențial de Turmeric puteți trata tot felul de afecțiuni ale scalpului. Dacă aveți mâncărimi ale pielii capului sau orice fel de infecție fungică, atunci folosiți ulei esențial de curcuma cu ulei de nucă de Cocos, Măsline, Jojoba sau Argan pentru a vă curăța scalpul infecții și pentru a reda aspectul  sănătos al părului.


1 comentariu

  • Carmen

    Super idei de sănătate!


Lasa un comentariu

Comentariile necesita aprobare inainte sa fie publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


Alte articole

Nevoile pielii dupa expunerea la soare: rehidratare, calmare si regenerare, reducerea daunelor produse de radicalii liberi. Toate aceste nevoi sunt indeplinite cu ajutorul kitului DIY Dual SunCare -Kit befor and after sun
Expunerea la soare are numeroase beneficii dar poate avea si efecte daunatoare motiv pentru care este bine sa stim cum sa ne pregatim inainte de expunerea de la soare si ce produse sa folosim