Cele mai bune 10 amestecuri de uleiuri esențiale pentru toamnă

Cele mai bune 10 amestecuri de uleiuri esențiale pentru toamnă

     Septembrie ne bucură cu temperaturi plăcute până la acest moment. După echinocţiul de toamnă care anul acesta va fi pe 22.09,  vom începe însă să simţim tot mai mult schimbările aduse de acest anotimp. Pe de altă parte, copii au început şcoala iar rutina familiei s-a schimbat şi ea. Ne pregătim atât psihic cât şi fizic pentru următoarea perioadă care nu se anunţă a fi uşoară. În acestă perioadă acordăm mai multă atenţie modului în care ne alimentăm, la adaptarea vestimentaţiei la temperaturile fluctuante, precum și orelor de somn.
    Pentru a avea un  organism puternic  încercăm să ne menţinem la cote cât mai ridicate atât starea de spirit cât şi imunitatea. Aromaterapia şi uleiurile esenţiale vin în sprijinul nostru asigurând  un bun  suport  pe lângă măsurile mai sus amintite.
    Toamna alegem in mod special uleiuri esenţiale care să ne sprijine sistemul imunitar şi respirator.
    Am alcătuit în acest sens un top al blendurilor mele preferate pe care le folosesc în diferite situații și pe care vă invit să le incercați și voi
 
       1. Scorţişoară - Cuisoare-Lamaie- Portocală
Uleiul esențial de scoarță de scorțișoară promovează un răspuns imunitar sănătos. Îmi place  să combin 1-2 picături de scoarță de scorțișoară cu câte o picătură de cuișoare, 3-4 picături Lămâie şi 3-4 picături portocală. Difuzez acest amestec dimineaţa sau la prânz


       2. Cuişoare Eucalipt Globulus - Rozmarin - Pin Silvestru
Uleiul esențial de cuișoare promovează imunitatea și poate sprijini bunăstarea generală. Eucalipt, Rozmarin şi Pin constituie un bun suport pentru sistemul respirator. Ideal de difuzat cu fiecare ocazie când ne întoarcem din mediile aglomerate: întoarcerea de la şcoală, serviciu sau chiar de la cumpărături.


      3. Mentă - Portocală - Ghimbir
Uleiul esențial energizant de mentă susține digestia normală și promovează funcția intestinală sănătoasă și confortul sistemului gastrointestinal dar aduce beneficii importante şi sistemului respirator. Uleiul de Mentă Peppermint poate fi difuzat şi singur dar dacă vei adăuga 4- 5 picături de Portocală şi 3-4 de Ghimbir vei obţine un blend care îţi va însenina zilele mohorâte de toamnă.
Imi place să-l difuzez dimineața deoarece favorizează  o stare de spirit pozitivă.


      4. Pin și Eucalipt Globulus
La primele semne de răceală și uneori chiar preventiv, combin pinul și eucaliptul globulus 1: 1 cu ulei purtător și frecam pieptul. Daca starea de răceala s-a instalat mai adaug in acest ameste si 2 picături  de Canabis Sativa. Imi place pentru efectul sau anfiinflamator și calmant.  Îmi place și această combinație în difuzor.


      5.Tămâie și Lavandă
Combinația de tămâie și lavandă 1: 1 cu un ulei purtător precum Avocado sau Cocos este perfectă pentru sezonul de toamnă, pentru  o piele moale și sănătoasă. Combinaţia de aromatică are efecte calmant.  Ideal de folosit seară.


      6. Portocală și lămâie
Uleiurile esențiale de portocală și lămâie miros minunat în combinații  cu uleiuri picante! Combin 5 picături de portocală şi 2 picături de Lămâie cu câte 2 picătură de ghimbir și cuișoare în difuzor pentru un miros reconfortant.
Dacă se difuzează seara nu se va folosi lămâie.


     7. Ghimbir+ Paciuli + Portocală
Uleiul esențial de ghimbir susține un regim de viață sănătos și are un parfum delicios, picant. Difuzez  1 picătură de ghimbir și paciuli cu 6 picături de portocală pentru un parfum de toamnă delicat.


     8. Lavandă+ Mentă + Ghimbir
Mentă Spearmint sau Peppermint in combinaţie cu Lavandă este combinaţie pe care o folosesc de peste 2 ani toamna, vara şi oricând am nevoie de o aromă proaspătă, crocantă. Dacă vom adăuga la acesta combinaţie şi aromă de picantul delicios al Ghimbirului face că acest blend să fie perfect  din punct de vedere aromatic şi respirator.


    9. Cuişoare + Grapefruit + Bergamotă
O combinaţie revigorantă care ne înveseleşte dimineaţa dar e binevenită şi peste zi mai aels in zilele mohorate .


    10.Paciuli - Brad balsamic - Rozmarin - Piper negru
Din punctul meu de vedere aşa miroase toamna: note calde, pământii şi uşor picante. Din punct de vedere emoţional este echilibrant, încurajator şi relaxant. O binecuvântare şi pentru căile respiratorii. Îmi place să difuzez acest amestec seara dar şi după-amiază.
 
 
 
                Cu mult drag,
                Viorica Cojoc
 
 
 
Voi aveţi amestecuri preferate pentru acest sezon?


Lasa un comentariu

Comentariile necesita aprobare inainte sa fie publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


Alte articole

Nevoile pielii dupa expunerea la soare: rehidratare, calmare si regenerare, reducerea daunelor produse de radicalii liberi. Toate aceste nevoi sunt indeplinite cu ajutorul kitului DIY Dual SunCare -Kit befor and after sun
Expunerea la soare are numeroase beneficii dar poate avea si efecte daunatoare motiv pentru care este bine sa stim cum sa ne pregatim inainte de expunerea de la soare si ce produse sa folosim