Uleiul Esential cameleon: Bergamot Mint

Uleiul Esential cameleon: Bergamot Mint

  Uleiul esențial de Bergamot Mint este un ulei mai putin cunoscut, însă odată ce îl descoperi nu-l vei mai uita. Interesant la acest ulei este faptul ca, cu fiecare inspiratie el va scoate la suprafata noi arome in care predomină notele citrate cu cele de Lavandă, improspătate de aroma de Mentă.

  Bergamot Mint face parte dintr-o specie din familia mentei, respectiv Mentha Citrata. Conform studiilor din domeniu, Menta Citrata are o compoziție atipică față de celelalte specii din aceeași familie, fiind în fapt un hibrid între Mentha spicata si Menta Aqutica.

 După unele păreri, Mentha Citrata  prezintă cel puțin două chemotipuri: unul linalool si unul acetat de lynalil, acestea fiind influențat bineînțeles de zona în care este crescută precum si de momentul in care este culeasă. Bergamot Mint Ecoterapia are in compoziție 45% lynalil acetat si 29 % linalool si este cultivată în Franța în sistem ecologic.

Folosit în mod special în industia parfumurilor, uleiul esențial de  Bergamot Mint are o multime de beneficii atât la nivel emotional cât și la nivel fizic.

Beneficiile uleiul de Bergamot Mint

Nivel emotinal / psihologic

 

- echilibrant emoțional

- calmant la nivel psihic

- benefic în cazul stărilor de anxietate

- relaxant

- îmbunătățește starea de spirit

- ajută la menținerea focusării

- ajutor în probleme de somn

- combate oboseala psihică

- efect afrodisiac

Nivel  Fizic

 

- efect antispasmodic

- dureri musculare

- articulare

- ajutor in probleme intestinale

- stări de rău de miscare

- proprietati antimicrobiene 

- dureri de cap

- suport pentru sistemul respirator

 

Iată câteva idei prin care poți experimenta beneficiile acestui ulei:

Retete pentru difuzare

Aroua

- 5 picături Bergamot Mint

- 3 picături Lâmâie

- 1 picături Spearmint

Difuzează dimineața și întreaga  familie se va bucura de o zi însorită

 

Go on

- 5 picături Bergamot Mint

- 4 picături Lămâie Verde

La birou sau acasă atunci cand te simți obosit difuzează pentru 30 de minute din acest amestec.

 

Peace & Silence

După o zi de muncă obositoare restabileste-ți echilibrul si liniștea cu următorul amestec:

- 5 picături de Bergamot Mint

- 3 picături de  Lavandă

- 2 picături de Portocala Dulce

 

  Bergamot Mint este un ulei prietenos cu copii. Atunci când  plecati  la drum iar bebe are rău de mișcare folosește o dilutie de 1-2%   de ulei esențial de Bergamot Mint pe tălpile si buritcă.Poți adauga  6 pînă la 12 picături de ulei esențial  la 30 ml ulei purtător.

 Specialistii francezi recomandă masajul cu ulei de Bergamot Mint pentru libidou scăzut. 1 picătură de ulei esențial de Bergamot Mint diluat în 4 picături de ulei purtător. Se va aplica la baza coloanei vertebrale de doua ori pe zi .

 

  Dureri articulare sau musculare?

 La 30 de ml ulei vegetal de Cânepă sau Sâmburi de Struguri adaugați  60 picături de  Bergamot Mint, 30 picături Peppermint și 30 picături  Cedru de Atlas. Va rezulta o dilutie de 20% care se va folosi pe zonele dureroase.

  Vezi pagina produsului: Bergamot Mint


Lasa un comentariu

Comentariile necesita aprobare inainte sa fie publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


Alte articole

Nevoile pielii dupa expunerea la soare: rehidratare, calmare si regenerare, reducerea daunelor produse de radicalii liberi. Toate aceste nevoi sunt indeplinite cu ajutorul kitului DIY Dual SunCare -Kit befor and after sun
Expunerea la soare are numeroase beneficii dar poate avea si efecte daunatoare motiv pentru care este bine sa stim cum sa ne pregatim inainte de expunerea de la soare si ce produse sa folosim